2024 Öğretmen Atamalarında Bütçe Krizi!

2024 Öğretmen Atamalarında Bütçe Krizi!

2024 Öğretmen Atamalarında Bütçe Krizi Yaşanıyor!

2024 öğretmen atamalarıyla ilgili süreç belirsizlik halinde devam ediyor. Atamanın gecikme sebebi olarak bütçe gösteriliyor. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın teklifinin 10 bin olduğunu geçtiğimiz günlerde katıldığı sesli oda görüşmesinde açıklamıştı. 2024 öğretmen atamalarında bütçe krizi yaşanıyor!

2023 KPSS sonucuyla atama bekleyen 100 farklı branştan yaklaşık 500 bin öğretmen bulunuyor. Öğretmen atama takvimi için bayramdan sonra yapılacak Kabine Toplantısı işaret edildi. Atama bekleyen öğretmenler 9 aylık süre boyunca defalarca Kabine sonrası açıklama beklemiş, umduklarını bulamamışlardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek uyguladığı ekonomik politika gereğince kurumlara emekli sayısı kadar atama yapılacağını, ek ödeneğin hiç bir kuruma verilmeyeceğini açıkladı. Bakan Şimşek "Ekonomi politikamız geçici heves değil." ifadesiyle kararlılığını vurgulamıştı..

Öğretmen atamasının bu süreç içerisinde gecikmesi hayal kırıklığı yaşattı ve düşük sayıda yapılacak atama yüz binlerce öğretmeni mağdur edecek. Öğretmenlerin talebi ise mülakatsız 68 bin atama.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum