MEB'de Öğretmen İhtiyacı Var Mı Yok Mu?

MEB'de Öğretmen İhtiyacı Var Mı Yok Mu?

Okullarda Öğretmen Açığı Var Mı Yok Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 öğretmen atamalarını 8 ayı aşkın süredir gerçekleştirmedi. Bazı sendikalar ve bakanlığa yakın kişiler tarafından öğretmen ihtiyacı olmadığı hatta MEB bünyesinde çok sayıda öğretmen fazlası olduğu söylendi. Konuyla ilgili en yetkili isim Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dönem başında "68 Bin öğretmen ihtiyacımız" var ifadesini kullanmıştı. MEB'de öğretmen ihtiyacı var mı yok mu? Geciken atamayla bu durumun ilgisi var mı atama bekleyen öğretmenler merak ediyor...

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan 78 İlden aldıkları verilere göre 76 bin 485 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, 75 ilde 83 bin 547 norm ihtiyacı olduğu bilgisini geçtiğimiz aylarda paylaşmıştı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Talat Yavuz ise geçtiğimiz günlerde katıldığı sesli görüşmede MEB'de 104 bin norm fazlası öğretmen olduğu bilgisini paylaştı.

MEB yaklaşık 9 aydır öğretmen ataması yapmadı. Öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmenlik uygulamasıyla giderilmeye çalışılıyor. Öğretmen ihtiyacı olduğunun en büyük göstergesi ücretli öğretmenlik. Norm fazlası öğretmenlerin il bazında veya branş bazlarında yoğunlukla olacağı düşünülüyor. Bu durumda ülkemizde bazı bölgelerde öğretmen fazlası bulunurken bazı bölgelerde öğretmen ihtiyacı bulunuyor.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı