Kredi kartı borcu olanların çok az zamanı kaldı! Acilen ödemeniz gerekiyor…

Kredi kartı borcu olanların çok az zamanı kaldı! Acilen ödemeniz gerekiyor…

Kredi kartı borcu olanları yakından ilgilendiren haber. Acilen borçların kapatılması lazım çünkü; işler iyice zor bir hal almaya başladı. Detaylar haberimizde…

Toplumda neredeyse herkesin cebinde en az bir tane kredi kartı bulunuyor. Tam da bu nedenle ülkemizde kredi kartı borcu olanlar, genel nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturmuş durumda. Çünkü artık kredi kartları yüksek enflasyon nedeniyle nakit paraya ulaşma imkanının kısıtlı olmasından kaynaklı, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Eğer kredi kartınızda borcunuz yoksa, problem de yok demektir. Fakat borcunuz varsa o zaman durum sizi biraz zorlayabilir.

Halkın alım gücü düşük

Ülkemizde yeni ekonomik düzende temel dayanak halkın alım gücünü düşürülmesi ile birlikte, tüketimi azaltmaya yönelik işliyor. Bu kapsamda önce faizler yükseltilerek vatandaşa verilecek olan kredilerin önü kesildi. Şu anda hem çekebileceğiniz vade hem de tutar oldukça az. Bunun yanında bir de astronomik oranlarda gelen faizler de ekleniyor.

Bankadan çekmiş olduğunuz 100.000 TL için bile yıllık ödeme tutarınız 180.000 TL’yi bulabiliyor. Bu gerçekten oldukça zorlayıcı bir durum. Tabi ki işin bir de kredi kartı basamağı düşünülürse, son dönemde kredi kartlarına ilişkin düzenlemelerde bir hayli şaşırtıcı.

Kredi kartına faiz uygulaması bitti

Öncelikli olarak kredi kartına faiz uygulaması sona erdiği belirtildi. Yani artık bir şey satın aldıktan sonra vade farksız bir şekilde sonradan taksitlendirme yapma şansınız kalmadı. Bu durumun en kötüsü asgari ödeme yüzdesinin de artışa geçmesi oldu. Normal şartlarda 100.000 TL’lik bir kredi kartının asgari ödemesi 20.000 TL seviyelerinde olurken şu an bu seviye 40.000 TL dolaylarında, önümüzdeki süreçte ise 60.000 TL olarak yükselmesi bekleniyor.

Ekonomi uzmanları, önümüzdeki süreçte asgari ödeme yüzdesi arttırılacağı için insanların borçlarını ödemekte zorlanacaklarını belirtti. Hatta bu durumda pek çok kişinin bu yüzden mahkemelik olacağını bile söylüyorlar. Bu durumlar için yaptıkları öneri ise kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarı yüzde 40 seviyelerindeyken ödenmesi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.