Tarımın kalbi Mersin’de hasat başladı! O bitkinin faydaları saymakla bitmiyor, pazarda kilosu 70 lira…

Tarımın kalbi Mersin’de hasat başladı! O bitkinin faydaları saymakla bitmiyor, pazarda kilosu 70 lira…

Mersin’de üreticiler için hasat zamanı başladı. Üzüm bağlarının altında büyüyen bu bitki tek tek elle toplanıyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor. Kilosu 70 liraya satılan bu mucizevi bitkinin faydaları neler? İşte detaylar…

Türkiye'de tarımın kalbinin attığı yer olarak bilinen şehirlerden birisi de Mersin’dir. Bu güzel şehrimiz barındırdığı güzelliklerle birlikte, ilkbaharın tazeliğiyle yeni bir hasat sezonunu daha açmış bulunuyor. Mersin'in tertemiz bereketli toprakları, doğanın uyanışının ardından üreticilere ve tüketicilere lezzetli sürprizlerini sunmaya başladı. Bu güzel topraklarda yetişen her bitkinin ayrı ayrı özelliği bulunuyor. Lezzeti ile dillere destan bitkilerin yetiştirildiği güzel topraklarda hasat sezonuna merhaba deniyor.

Üzüm bağlarının altına dikilen fasulyeler rağbet görüyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan çiftçiler, modern sera teknolojisi ile beraber kurdukları birçok sera alanında üretimlerine devam ediyor. Üretim yaparak aynı zamanda ülke ekonomisine de oldukça önemli katkıları oluyor.

Erdemli ilçesinde bulunan seralarda yetiştirilen sebzeler ve meyveler hem yerel hem de ulusal pazarda rağbet görmeye devam ediyor. Üzüm bağlarının altında dikilerek yetiştirilen lezzetli fasulyeler, farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor. Sofraların vazgeçilmezi olan farklı tariflerle damaklarda harika bir tat bırakan fasulyenin hasadına başlandı. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu fasulyelerin faydaları saymakla bitmiyor. Özel olarak üretilen fasulyenin faydalarını duyanlar, mutfaklarından artık bu sebzeyi eksik etmeyecek.

Lezzetiyle damakları şenlendiren fasulyenin sağlığa faydaları neler?

Tarımın kalbinin attığı yer Mersin’de çiftçiler üzüm bağlarının altına ekmiş oldukları lezzetli fasulyelerin hasadına başladı. Hem harika tadı ile damakları şenlendiren hem de faydaları saymakla bitmeyen bu sebzenin sağlığımız için yararları neler gelin birlikte bakalım;

· Kilo vermek isteyenlere yardımcı olur,

· Sindirim sistemini düzenler,

· Kanser riskini düşürür,

· Depresyonu azaltmaya yardımcı olur,

· Kemik sağlığını iyi gelir,

· Göz sağlığı için etkilidir,

· Daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümünü destekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.