Milli Eğitim Bakanı, eğitim sisteminde devrim niteliğindeki değişiklikleri duyurdu

Milli Eğitim Bakanı, eğitim sisteminde devrim niteliğindeki değişiklikleri duyurdu

Öğrencilerin bilgi temelli eğitimden beceri odaklı öğrenmeye geçişini sağlayacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat, önümüzdeki dönemde kademeli olarak uygulanacak.

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, yeni müfredatın uygulanması öncelikle okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli olarak gerçekleştirilecek. Bu değişiklik, eğitim sistemine yapılacak en kapsamlı müdahalelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Devamsızlık konusunda netlik

Bakan Tekin, devamsızlık konusunda affın gündemlerinde olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin devamsızlık konusunda ciddi düşüşler gösterdiğini belirtti. Bu nedenle devamsızlık konusunda ısrarcı olacaklarını ifade etti.

Yeni müfredatın uygulamaya gireceği tarih hakkında açıklama yapan Bakan Tekin, değişikliklerin eylül ayı itibariyle başlayacağını belirtti. Ayrıca, yeni müfredatın detayları yarın kamuoyuyla paylaşılacak ve görüş ve önerilerin alınması için bir hafta boyunca askıda kalacak.

Öncelikli sınıflar hangileri?

Öğrencilerin merakla beklediği soruların cevaplarından biri olan sınıfların sıralaması da açıklandı. Buna göre, yeni müfredat önce okul öncesi, birinci sınıf, beşinci sınıf ve dokuzuncu sınıflarda uygulanacak. Diğer sınıflar ise bu değişiklikten sonra sırayla yeni müfredata geçecekler.

Yeni müfredatla birlikte ders içeriklerinin sadeleştirileceği ve ders saatlerinde büyük değişikliklere gidilmeyeceği belirtildi. Bunun yanı sıra, beceri odaklı eğitimin ön plana çıkacağı ve öğrencilerin bilimsel, sosyal, kavramsal ve duygusal becerilerini geliştirmeye odaklanacakları vurgulandı.

Öğretmenlerin durumu

Müfredat değişikliğinin öğretmenler üzerindeki etkilerine dair de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, norm kadro fazlası olmayacağını ve mevcut öğretmenlerin durumlarının dikkate alınacağını ifade etti.

Yeni müfredatın getireceği değişiklikler, Türkiye'nin eğitim sisteminde önemli bir dönüşümü temsil ediyor ve öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.