MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Özel Okul Ortaklığı Bulunuyor Mu ?

MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Özel Okul Ortaklığı Bulunuyor Mu ?

MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun Özel Okul Ortaklığı Bulunuyor Mu ?

2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevine başlayan Kemal Şamlıoğlu, ilk olarak Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı oldu.

Bu görevi 2014-2016 yılları arasında sürdüren Şamlıoğlu, 15.03.2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak atanmış ve yaklaşık olarak 2.5 yıl bu görevi yaptıktan sonra Ağustos 2018 tarihinde görevi Muammer Yıldız'a devir etmişti.

Ankara merkezli olarak 2014 yılından itibaren “Akıllı Okullar” açılmaya başlanmıştı. Okulun sahipleri hakkında çeşitli iddialar vardı.

6 Eylül 2016 tarihinde Akıllı Okullar ile ilgili MEB tarafından bu okullar için FETÖ/PYD kapsamında soruşturma açılmıştı ve soruşturma 20 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmıştı.

Müfettiş raporlarında FETÖ/PDY ilişkisi tespit edilen bu okulların Temmuz 2017 tarihinde bu kurumların kapatılması için teklifte bulunulan “Akıllı Okullar” için işlem yapılmamıştı.

20 Ağustos 2018’de yüzde 70 hisseye sahip İdris Yurteri’nin de aralarında bulunduğu 37 yönetici ise tutuklanmıştı.

20 Temmuz 2017’de kapatılması teklif edilen Akıllı Okullar, ne hikmetse ancak 3 Temmuz 2019’da kapatıldı.

Bazı, özellikle de eski Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının bu okullarla gizli ortaklık ilişkisi olduğu, bu nedenle bu okulların korunup kollandığı ve hatta bu okullara 50 bin metrekare hazine arazisinin tahsis edildiği iddiaları yer almıştı.

Bu gelişmeler doğrultusunda çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde şu an MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun o dönemde kapandıktan sonra daha sonra “Akıllı Okullar”a ortağı olduğu yönünde iddialar yer almıştı.

Gerçekten Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu hakkında iddia edildiği gibi Özel Okul Ortaklığı olup olmadığı konusunda gerçek cevabı verecek kişi kendisidir.

Bu konu hakkında sitemize bir açıklama yapılması halinde siz değerli okurlarımıza aktaracağız.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum