Bir Miktar Öğretmen Atama Sayısı Kaç Bin?

Bir Miktar Öğretmen Atama Sayısı Kaç Bin?

2024 öğretmen atamalarıyla ilgili son gelişmeler...

2024 öğretmen atamalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Atama sayısı ve takvim için Kabine Toplantısı işaret edilmişti. Kabine sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarının öğretmen atamasıyla ilgili sorularına yanıt verdi. Konuyla ilgili son dakika açıklamalarını haberimize taşımıştık... Cumhurbaşkanı Erdoğan "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. " ifadesini kullandı. Atama bekleyen öğretmenlerde bir miktar atama ifadesi büyük merak uyandırdı. Bir miktar öğretmen atama sayısı kaç bin olabilir?

Kabine öncesinde basın yayın organları "20 bin öğretmen ataması" ifadesini yaptıkları canlı yayınlarda gündeme getirdi. Basının aldıkları bilgi sonucunda sayıyı haber yaptıkları söylentiler arasında yer aldı. Ortalama 40 bin öğretmen ataması yapıldığı göz önünde bulundurulunca bahsi geçen bir miktarın 20 bin olduğuna yönelik iddialar ortaya atıldı.

Bakan Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin takvim ve sayının belli olmadığını vurgulayarak "Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar." ifadesini kullandı. Bakan Tekin açıklamaları haberimizde.

Mebpersonel/Özel haber