Öğretmene Atama Yapılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!

Öğretmene Atama Yapılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!

2024 Yılı Öğretmen Ataması Yapılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!

2023 KPSS puanıyla henüz öğretmen ataması yapılmadı. Atama bekleyen öğretmenler 9 aydır başta sosyal medya olmak üzere, meydanlar, mitingler, meclis, sendika görüşmeleriyle seslerini duyurmaya çalıştı. Son olarak Change.org üzerinden öğretmen ataması konusunda imza kampanyası başlatıldı.

"Türkiye'deki öğretmen atamalarında mülakat sürecinin kaldırılmasını, ülke eğitiminin ihtiyaçları doğrultusunda yüksek bir alım kontenjanının açıklanmasını ve kontenjan dağılımının branşlar arasında daha adaletli bir şekilde yapılmasını Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden talep ediyoruz. Ülkemizde her yıl nüfusun artması ve okullaşma oranının istenilen düzeye ulaşmaması nedeni ile ciddi bir öğretmen açığı bulunmaktadır.

Bu durum "ücretli öğretmenlik" uygulaması ile de kanıtlanan bir gerçekliktir. Bu açığın giderilmesi için ülkemizde yeterli niteliğe ulaşmış ve yüksek bir motivasyon ile göreve başlamaya aday çok sayıda öğretmen bulunmaktadır. Ancak öğretmen atamalarında yaşanan belirsizlik ve sözlü sınav (mülakat) gibi uygulamalar hem bu kitlenin motivasyonunu düşürmekte hem de öğretmenlik mesleğinin itibar kaybı yaşamasına neden olmaktadır. Özellikle mülakat süreci, adayların objektif değerlendirilmesini zorlaştırmaktadır ve bu durum, eşitlik ilkesine aykırıdır.

Ayrıca, kontenjan dağılımının istenilen adalet düzeyinde olmayışı nedeni ile birçok nitelikli öğretmen beklemeye alınmakta ve bu durum onların profesyonel gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, mülakat sürecinin kaldırılması, ihtiyaca yönelik yüksek bir sayıda atama kontenjanı açıklanması ve kontenjan dağılımının daha adil hale getirilmesi gerekmektedir. Bu değişikliklerin gerçekleştirilmesi için yetkililerin harekete geçmesini talep ediyoruz. Lütfen bu dilekçeyi imzalayarak destek olun."

Kampanyayı imzalamak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.