THY müdürlerinin maaşları gündemi sarsıyor

THY müdürlerinin maaşları gündemi sarsıyor

Türk Hava Yolları'nda (THY) üst düzey yöneticilerin aldığı astronomik maaşlar gündemi sarsmaya devam ediyor. Eski başmüfettiş Bilal Yıldız'ın açıklamaları, THY yöneticilerinin maaşlarının ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylık brüt maaşı 1 milyon 400 bin TL'ye kadar ulaşıyor. Bu rakam, üst düzey yöneticilerin ne kadar yüksek maaşlar aldığını ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda şaşkınlıkla karşılanıyor.

Maaşlar tek tek ortaya döküldü!

Yıldız'ın verdiği bilgilere göre, Genel Müdür Ekşi'nin yanı sıra sekiz genel müdür yardımcısı, kırk bir başkan, elli üç başkan yardımcısı ve yüzlerce müdür, oldukça yüksek maaşlar alıyor. Bu maaşların detayları ise şöyle:

Pozisyon

Maaş (Brüt)

Genel Müdür

1.400.000 TL

Genel Müdür Yardımcısı

1.260.000 TL

Başkan

700.000 TL

Başkan Yardımcısı

490.000 TL

Müdür

350.000 TL (ortalama)

Yan şirketlerden huzur hakkı alıyorlar

Yıldız'ın açıklamalarına göre, THY'nin faaliyet raporuna göre 9 adet iştiraki ve 9 adet bağlı ortaklığı bulunuyor. Ekşi'nin, bu iştiraklerden ilave huzur hakları aldığı belirtiliyor. Bununla birlikte, THY'nin alt şirketlerinde başkan olan kişilerin, yönetim kurulunda gösterilip huzur hakkı aldıkları da ortaya çıktı.

Bu gelişmeler, kamuoyunda THY'nin üst düzey yöneticilerinin maaşlarına dair şeffaflık taleplerini artırırken, hükümet ve diğer ilgili kurumların bu konuda nasıl bir adım atacakları merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum