Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Yapılacak?

Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Yapılacak?

Öğretmen atamaları branş dağılımı nasıl yapılacak? Haberimizde…

2024 Yılı öğretmen atamalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Genel kontenjan sayısı henüz belirlenmedi. Öğretmen adayları genel sayı ve kontenjanlara ayrılan sayıların açıklanmasını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı TV Programında branş dağılımının genel sayının belirlenmesinin hemen ardından ihtiyaca yönelik adil şekilde dağıtılacağını açıklamıştı. Öğretmen atamaları branş dağılımının “ihtiyaca yönelik adil” olması bekleniyor.

İhtiyaca Yönelik Adil Dağılım Ne Anlama Geliyor?

İhtiyaç belirli bir branştaki öğretmen eksikliğinin yurt geneli durumunu ifade ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin açıkladıkları norm ihtiyaç sayısı tam anlamıyla ihtiyacı yansıtmıyor. Gerçek açığın bilgisi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirleniyor ve kamuoyu ile paylaşılmıyor. Öğretmen adayları ise hiçbir branşın mağdur olmayacağı adil kontenjan dağılımı talep ediyor.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum