Yeni zamlı öğretmen maaşları ne kadar oldu? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş detayları…

Yeni zamlı öğretmen maaşları ne kadar oldu? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş detayları…

Temmuz ayında zam beklenen öğretmen maaşlarının yeni tutarları merak konusu oldu. Yeni zamlı uzman öğretmen ve başöğretmen maaşları ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Öğretmen maaşlarının temmuz ayı içerisinde zamlanması beklenirken tüm öğretmenlerin gözü yeni zamlı maaşlara dair yapılacak açıklamada. Toplu Sözleşme Anlaşması gereğince tüm memurlar için Temmuz ayı içerisinde zam yapılacağı belirtildi. Bu senenin ikinci ve son zammı temmuz ayı içinde maaşlara yansımış olacak. Bütün memurlar dört gözle temmuz ayında gerçekleşeceği bilinen maaş zammını bekliyor.

1.dereceden 9. dereceye kadar uzman öğretmen maaşları

2024 yılı temmuz ayı ile beraber zamlı olarak verilecek olan öğretmen maaşları tüm öğretmenler tarafından merak ediliyor. 1. dereceden 9. dereceye kadar uzman öğretmen ve baş öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı en çok araştırılan sorular arasında. Milli Eğitim Bakanlığı MEB personeli için temmuz ayında yapacağı zammı konuşuyor.

Hangi öğretme temmuzda ne kadar maaş alacak?

Her geçen gün daha da artan yüksek enflasyon oranları nedeni ile ülkemizde maaşlara yapılan zamlar çok çabuk etkisini yitiriyor. Bundan dolayı tüm memurlar Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı dört gözle bekliyor. Memur maaş zammı ile birlikte öğretmenlerin de maaşlarında artışlar olacak.

Ocak ayı içerisinde yüzde 49,25 oranında yapılan zammın ardından gözler temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Uzman öğretmen ve baş öğretmen maaşı dereceye göre ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yapılan tahminlere göre;

Ocak ayında memurlara yapılan yüzde 49,25 oranında zam yapılırken bu zammın yüzde 15’i hükümet tarafından yapıldı. Geri kalan kısmı ise geçtiğimiz senenin son 6 ayında oluşan enflasyon farkından kaynaklanmıştı. Ocak ayında en düşük maaş 34.000 TL’ yi bulurken en yüksek uzman öğretmen ise 41.000 TL oldu. Baş öğretmenler de 44.000 TL maaş alıyordu.

Temmuz ayında bu memur maaşlarına yüzde 10 zam ekleneceği düşünülürse,34.200 TL olan öğretmen maaşının 37.620 TL olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum