2024 Öğretmen Ataması Hangi Branşları Memnun Edecek?

2024 Öğretmen Ataması Hangi Branşları Memnun Edecek?

2024 Öğretmen Ataması Hangi Branşları Memnun Edecek?

2023 KPSS puanıyla yapılması 9 ay süredir beklenen öğretmen atamalarında süreç sona doğru yaklaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla atama sayısına yönelik görüşmede bulunulacak. Bu hafta içerisinde sayının netleştirilmesi bekleniyor. Atama takviminin ilan edilmesi durumunda ise mülakatla ilgili belirsizlik durumu son bulmuş olacak. 100 branştan yaklaşık 500 bin öğretmen branşlarına ayrılacak kontenjanı bekliyor. 2024 Öğretmen Ataması Hangi Branşları Memnun Edecek?

2024 öğretmen atamasıyla ilgili düşük sayı söylentileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir miktar öğretmen ataması yapacağız ifadesi atama bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı. Genel kontenjan sayısının düşük gelmesi durumunda hiç bir branş memnun olmayacak.

Yapılan tüm öğretmen atamaları incelendiğinde hiçbir branşın standart bir orana sahip olmadığı görülüyor. Her sene yapılan öğretmen atamalarında farklı bir dağılım görülmektedir. Dolayısıyla düşük sayıda yapılacak öğretmen atama sayısı tüm branşların kontenjan sayısını düşürecek. Hiçbir branşın puanı bu doğrultuda derece de, sınırda diye sınıflandırılmamalıdır.

2024 öğretmen atamaları branş dağılımın nasıl yapılacağına yönelik Bakan Tekin "adil ihtiyaca yönelik" olacağını vurgulamıştı.

Öğretmenler mücadelelerine kaldıkları yerden devam ediyor. Genel atama sayısı ve mülakatın kaldırılması için 28 Nisan Pazar günü Ulus'ta toplanarak basın açıklaması düzenleyecekler. Basın açıklamasına Ülkenin dört bir yanından katılım olmasını ve tüm vatandaşların destek vermesini istiyorlar. Talep mülakatsız 68 bin.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum