Atama Bekleyen Öğretmenin Röportajı Ücretli Öğretmenlerin Lehine Yayınlandı

Atama Bekleyen Öğretmenin Röportajı Ücretli Öğretmenlerin Lehine Yayınlandı

NOW Haber Atama Bekleyen Öğretmenin Röportajı Ücretli Öğretmenlerin Lehine Yayınlandı.

Atama bekleyen öğretmenler 8 ayı aşkın süredir başta sosyal medya ve meydanlar olmak üzere seslerini duyurabilmek adına mücadele ediyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan Ulus Etkinliğinde Fizik öğretmeni Canan Çakır NOW Haber'e özel sektörde yaşadığı güçlükleri anlattığı ve atama talebini ilettiği röportaj verdi. NOW Haber o röportajı ücretli öğretmenler için yaptığı haberde kullanarak Canan Öğretmenin ücretli öğretmen olduğu algısında bulundu. Canan öğretmen konuyla ilgili X sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı.

"NOW Haber Ve yöneticilerine‼️

“2023 KPSS ile MÜLAKATSIZ 68 BİN ATAMA BEKLEYEN”öğretmenlerin 20 MART 2024 tarihli Ulus mitinginde size verdiğim ropörtajı kullanarak, 18 senedir özel kurs -kolejlerde çalıştığımı ve bu süre zarfında yaşadığım sıkıntılarımı anlattığım detayları,
”ÖZEL SEKTÖRDE” yaşadığımı es geçerek sözde beni “ücretli öğretmenmişim gibi” göstererek yaptığınız haberin ETİK KURALLARINA uygun olmadığını belirtmek isterim.Benim bildiğim habercilik ropörtajı kırparak yayınlamak değil,GERÇEĞİ olduğu gibi yansıtmaktır!

Ücretli öğretmene kadro istemek ve dahi desteklemek,devletin yaptığı uygulamaya karşı çıkarak binlerce insanın KPSS sınavına hazırlanmak için verdiği binbir emeğe,Mülakat ve düşük sayı algısında 8 aydır perişan şekilde atama bekleyen öğretmenlere saygısızlıktır!

İddiamın kanıtı arkadaki pankartta yazan yazıdır!
Ücretli öğretmenlik amacı dışına çıkmış,bizlerin kadroya yerleşememesinin ANA nedenidir.

Kadrolarda atanamayınca ekmek derdine düşüp çalışan kıymetli öğretmenlerimiz ve öğretmenlik diploması olmayan kişiler GEÇİCİ olarak çalıştırılmaktadır!
Bu kişilerin KPSS ile öğretmen ataması gerçeğini görmezden gelerek kadro alma beklentilerinin yanlışlığı kadar,haberinizde beni bu şekilde lanse ederek inandığım bütün değerlerimi yıkamazsınız!
ÖĞRETMEN ATAMALARININ TEK KRİTERİ KPSS dir.

Kendi adıma değil 8 aydır KPSS ile atama bekleyen öğretmenlerim adına özür dilemenizi arz ederim.