Öğretmenlerin görev yerleri değişiyor! MEB’in Mayıs-Haziran atama açıklaması

Öğretmenlerin görev yerleri değişiyor! MEB’in Mayıs-Haziran atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 2024 yılı yer değiştirme takvimini duyurdu. İlk kez yönetici olarak görevlendirileceklerle il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları için takvim netleşti. İşte detaylar:

2024 yılı öğretmen atamaları öncesinde öğretmenlerin il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği takvimi açıklandı. Bu yıl iki kez düzenlenen hizmet kapsamında, kadrolu öğretmenlerin farklı bir okula yerleşmeleri sağlanacak.

Başvuru tarihleri

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 13-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. İller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ise 3-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Ardından mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları alınacak.

Başvuru şartları

Öğretmenlerin yer değişikliği başvurusu yapabilmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Kadrolu olarak görev yapmak,
  • İl içinde en az 3 yıllık görev süresine sahip olmak,
  • En az 1 yıllık kıdeme sahip olmak,
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin görev yerlerini değiştirme imkanı sağlayan atama takvimini açıkladı. Öğretmenler, belirlenen tarihlerde başvurularını yaparak istedikleri yerlere atanma şansını elde edebilecekler. Başvuru şartlarını taşıyan öğretmenler için önemli bir fırsat olan bu süreci dikkatle takip etmeleri önem taşıyor.

Formun Üstü

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum