Çalışmadan 93.000 TL kazanmak mümkün mü? Perşembe gününden önce başvuran yaşadı!

Çalışmadan 93.000 TL kazanmak mümkün mü? Perşembe gününden önce başvuran yaşadı!

Gittikçe zorlaşan yaşam koşulları nedeniyle vatandaş kendisine ek bir kazanç kapısı aramaya başladı. Fakat bu hakka sahip olanların çalışmasına bile gerek kalmayacak. İşte detaylar…

Emekli maaşı ile veya asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaşlar şu zor günlerde kendilerine yeni yatırım araçları arıyor. Yatırım meraklısının sığındığı en güvenli liman olarak bilinen döviz ve yastık altı altın yatırımları artık yerini devrediyor. Özellikle de TCMB kararlarının sürekli olarak artı şeklinde belirlenmesinin ardından bu yatırımlar yerini mevduat faizlerine bırakıyor.

Mevduat faizleri aylık getiriyi fırlatıyor

Mevduat faizlerinde artışlar, aylık getirileri uçuruyor. Her ay düzenli şekilde TCMB toplantısının ardından politika faizi kararları belirlenirken, Haziran ayından beri devamlılığı olan yükseliş, kredi ve kredi kartı faizleri ile birlikte mevduat faizlerini de tamamen etkiliyor.

Yaz başından itibaren yüzde 20-30'larda seyreden mevduat faizlerindeki artış yüzde yüz üzerinde devam ediyor. Bankalar yüzde 60'a kadar dayanan faiz oranı ile birlikte yatırımcının gönlünü çelmeye devam ederken belirlenen vadelerde yüksek tutarda geri ödeme imkanı tanınıyor.

2 milyon yatırımı olanın çalışmasına gerek kalmayacak!

TCMB'nin kararları ile birlikte bankaların başlatmış olduğu kampanyalar da müşteri için cezbedici bir seçenek olarak belirleniyor. Yeni müşteri kazanma hedefi olan bankalar sunmuş oldukları faizler ile birlikte müşteri portföyünü arttırmak için bekliyor. Özellikle de son günlerde özel bankaların sunmuş olduğu yüzde 458- 60 oranındaki faizler, getiriyi fazlasıyla arttırmışa benziyor. 2 milyon TL yatırım yapmış olan vatandaşın artık yeni bir işte çalışmasına ihtiyaç kalmıyor.

Mevduat faizi hesaplamalar yapılırken bu hesaplamalar bireye göre, vade miktarına ve tutara göre farklılık yaratabiliyor. Yatırımcı olan kişi herhangi bir mevduat hesabını tercih edebilmesi için bankaları dolaşma gerekliliği uzmanlar tarafından açıklanıyor. Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesinde bankaların revizesi halen daha devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.