Tavuk fiyatları artınca Bakanlık düğmeye bastı; Tavuk yasağı geliyor!

Tavuk fiyatları artınca Bakanlık düğmeye bastı; Tavuk yasağı geliyor!

Ticaret Bakanlığı’ndan, artan tavuk fiyatlarının düşürülmesi adına “tavuk ihracatına yasak” getirmeye çalıştığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. İşte sizlerle Tavuk etinde yaşanan fahiş fiyat artışlarından sonra alınan yeni kararların detayları...

Kırmızı ete gelen zam sonrasında beyaz ete yönelen tüketiciler tavuk eti fiyatlarının artışıyla karşı karşıya kaldı. Bakanlık ise bu duruma çözüm bulmak için birtakım önlemler aldığını açıkladı. Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda, tavuk etinin ihracatının yasaklanarak, tavuk etinde yaşanan fahiş fiyat artışların önüne geçilmesini planlıyor...

Tavuk ihracatına yasak geliyor

Kırmızı et fiyatlarındaki artış sonrasında, vatandaşlar tavuk eti tüketimine yönelirken, tavuk etinde de fahiş fiyat artışlar yaşanmaya başladı. Vatandaşlar bu durum karşısında gereken önemlerin alınması için, gerekli tedbirlerin alınmasını beklerken, Ticaret Bakanlığı’nın devreye girmeye hazırlandığı bilgisi kamuoyu gündeminde yer aldı.

Ticaret Bakanı “fırsatçılara izin vermeyeceğiz” diyerek, konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Tavuk eti ihracatına yasak getireceklerini açıklayan Ticaret Bakanlığı, yasak kararı ile birlikte, piyasadaki arz sorunu çözülürken fahiş fiyatlarda da düşüş yaşanmasını amaçlıyorlar.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, piyasada yüksek fiyatlandırmaya neden olan bu durumlar ile ilgili “Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz” diyerek kısa süre içerisinde, yeni düzenlemelerle bu konu ile ilgili çok daha sıkı şekilde bir çalışma yapacaklarını ve bu şekilde yola devam edeceklerini açıkladı.

Tavuk yasağı ne zaman yürürlüğe girecek?

Ticaret bakanlığı, beyaz et fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışları için harekete geçerek, çalışma başladığı bilgisi verildi. Tavuk ihracatına yasak getirmeyi, kapsayan bir takım tedbir üzerinde çalışan Ticaret Bakanlığı’nın özellikle ihracat yasağı üzerinde duracağı ve uygulanmanın yürürlüğe girmesi ile birlikte, yurt dışına ihraç edilen tavuğun iç piyasaya yönlendirileceğini ve fiyat artışının önüne geçilebileceği belirtilmektedir. Çalışmaların son bulması ile birlikte, bakanlık aracılığıyla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Bu durumun yürürlüğe girmesi ile birlikte yurt dışına ihraç edilen tavuğun iç piyasaya yönlendirilerek, tavuk eti fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.