2024 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı?

2024 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları ne zaman? Başvuru şartları açıklandı mı?

2024 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları, büyük bir heyecanla bekleniyor. “Peki, 2024 1. Dönem Bekçi alımları ne zaman yapılacak? Bekçilik başvuruları ne zaman? Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için başvuru şartları neler?” İşte detaylar...

2024 yılı 1. Dönem bekçi alımları ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen bekçi alımları için açıklanacak tarih kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplamaya devam ederken, 2024 yılı 1. Dönem bekçi alımı ile ilgili henüz bir açıklama yayımlanmadı. Resmi olarak açıklanması ile birlikte, haber kanalımızda yer verilecektir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için başvuru şartları neler?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için talep edilecek olan şartlar şu şekilde;

Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve en az lise ya da dengi okul mezunu olması gerekmektedir.

Bekçi alımı için başvuru yapacak adayın en az 167 cm boyunda olması, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması aranan şartlar arasındadır.

Başvuru yapılan ilde ön başvuruların son günü dahilinde itibarıyla son bir yıl yahut daha fazla süredir ikamet ediyor olması,

Ön başvuruların son günü itibarıyla askerlik görevini icra etmiş olması

18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Ayrıca, başvuru yapacak adayların, ağır hapis yahut altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas yahut yüz kızartıcı başka bir suçtan dolayı hapis cezasından hükümlü olmaması da aranan şartlar arasındadır.

Tüm bunlara ek olarak, emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından, olumlu sonuç alınması, memuriyete engel bir hali olmaması ve aynı zamanda da silah taşımaya yahut silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli olmaması gibi şartlar talep edilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.