81 il için yeni personel alımı! KPSS 60 ve üzeri puan alan 712 personel alınacak!

81 il için yeni personel alımı! KPSS 60 ve üzeri puan alan 712 personel alınacak!

Bakanlıklar tarafından yapılacak personel alımları devam ederken son alınan bilgilerle 81 ilde tam 712 personel alımı gerçekleşeceği açıklandı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan personel alımları için adaylardan KPSS 60 puan şartı isteniyor...

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 81 ilde 712 personel alımı gerçekleşeceği açıklandı. Bakanlık Merkez teşkilatı için 2 kişilik büro personeli kadrosu belirlerken taşra teşkilatı için 712 büro personeli alımı yapılacağını belirtti. Adayların "Lisans 276, Önlisans 361, Önlisans Nüfus Vatandaşlık Bölümü 75", olmak üzere mezuniyet şartlarını da sağlaması gerekmektedir.

Bakanlığın yapacağı personel alımında şartlar nedir?

Başvuruda bulunacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bulunan tüm şartları sağlaması gerekmektedir. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, erkek adayların askerlikle ilişkinin kalmamış olması, görevini yapmasına devamlı olarak engel teşkil edecek herhangi bir engelinin olmaması aynı zamanda akıl sağlığının yerinde olması şartlarını sağlayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaktadır. KPSS'den en az 60 puan almış olan adaylar değerlendirme kapsamında tutulacaktır.

Başvuruda bulunacak olan adaylardan istenen mezuniyet şartları şu şekildedir:

Lisans mezunu olan adayların bölümleri; “Hukuk, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte olması gerekmektedir.

Önlisans (Muhasebe) adaylar için gereken “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları, Muhasebe) bölümleri”.

Önlisans (Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü) adaylar için “Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü” mezunu olmak gerekiyor.

Başvurular nasıl yapılacak?

Personel alımı için başvurular, bakanlık bünyesinde yapılacak. 22 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 26 Nisan 2024 tarihine kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.