Çörekotunun faydası say say bitmiyor! Her gün aç karnına tüketin bu hastalıktan kurtulun....

Çörekotunun faydası say say bitmiyor! Her gün aç karnına tüketin bu hastalıktan kurtulun....

Uzmanlar, poğaça ve börekleri süsleyen çörekotunun tek başına tüketildiğinde, bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırdığını açıkladı. Her derde defa vitamin ve mineral deposu çörekotunun faydaları işte sizlerle....

Zengin besin kaynağıyla insan sağlığına birçok faydası var!

Zengin bir besin kaynağına sahip olan çörekotu, içeriğinde bol miktarda A, C ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, çinko ve demir mineraller barındırıyor. İçerisinde barındırdığı zengin besin kaynağıyla insan sağlığına birçok fayda sağlıyor.

Çörekotunun faydaları neler?

Aç karnına çörek otu yutmak, sağlık açısından faydaları şu şekilde;

Sindirim sistemine faydası olan Çörekotu, mide asidini dengeleyerek hazımsızlık ve mide yanması gibi rahatsızlıkları fayda sağlamaktadır.

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olan çörekotu, sindirim sorunlarını hafifleterek, sindirim sağlığını destekler.

Çörek otunun metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakımını artırma potansiyeli olduğu yönünde bilgileri aktaran uzmanlar, düzenli tüketimde kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

İçeriğindeki önemli bileşenler sayesinde genel olarak birçok rahatsızlığa iyi gelen çörekotu, timokinon adı verilen bir bileşik, antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri bulunmaktadır. Aç karnına alındığı takdirde, çörekotu bağışıklık sistemini güçlendirme potansiyeli mevcuttur.

Ayrıca, Antioksidanlar ve fitokimyasallar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltarak, hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağladığı söyleniyor.

Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ise, vücuttaki iltihaplanmayı azaltarak, romatoid artrit gibi inflamatuar durumların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.