MEB, yeni müfredat taslağını yayınladı! MEB’den müfredatla ilgili açıklama geldi; Türev, İntegral ve Limit müfredatta var ?

MEB, yeni müfredat taslağını yayınladı! MEB’den müfredatla ilgili açıklama geldi; Türev, İntegral ve Limit müfredatta var ?

MEB, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’’ adını kapsamında, derslerde sadeleşmeye gidileceği açıklayarak, Yeni Müfredat Taslağı yayınlandı. Peki, İntegral kaldırıldı mı? Türev, limit, integral konusu işlenecek mi? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

Yeni müfredat bir sürü soruları beraberinde getirdi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://gorusoneri.meb.gov.tr adresi aracılığıyla, kamuoyunun görüşüne açılan Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” Yeni müfredat taslağı 1 hafta boyunca askıda kalacak. Bu süre, öneri ve görüşler yoğun olması durumunda uzatılacak.

Askı sürecini tamamlaması ile birlikte, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, görüş, öneri ve paylaşımlar değerlendirmeye alınarak, revize edilecek ve son şekline alacak.

MEB aracılığıyla kamuoyunun görüşüne sunulan yeni müfredatın hangi sınıfları kapsadığı ve 12. Sınıf matematik derslerinde işlenen integral konusunun kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu olurken, Söz konusu taslak ile ilgili açıklama çok geçmeden geldi.

MEB tarafından yayınlanan yeni müfredatın, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağı bilgisi verildi.

MEB’in yeni matematik müfredatında neler yer alacak?

MEB tarafından yayınlanan taslaktan elde edilen bilgilere göre, ortaöğretim matematik ders programı doğrultusunda, 12. Sınıflarda işlenen integral konusu müfredattan çıkarıldığı bilgisi yer alırken, 12. Sınıf matematik programında limit ve türev kavramlarının daha kapsamlı şekilde ele alındığı bilgisi yer alıyor.

Değişimleri fonksiyonlar aracılığıyla incelemenin en etkili matematiksel yöntemi ve araçlarını oluşturan limit ve türev kavramlarıyla, bu kavramların uygulamalarına 12. Sınıfta Değişimin Matematiği teması altında yer alıyor. Söz konusu program kapsamında, oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmediği dikkatleri çekerken, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alındığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, Limitin türevin temelini oluşturmasıyla birlikte , bir fonksiyonun belirli bir nokta civarındaki yahut sonsuzdaki davranışını inceleme aracı olması boyutuna da yer verilmekte.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum