MEB'de Genel Müdür Yardımcısı Atamaları İçin Kulis Çalışmaları Başladı.

MEB'de Genel Müdür Yardımcısı Atamaları İçin Kulis Çalışmaları Başladı.

MEB'de Genel Müdür Yardımcısı Atamaları İçin Kulis Çalışmaları Başladı.

Mebpersonel.org /Özel Haber MEB'e 34 Genel Müdür Yardımcısı tahsisini resmi gazetede yayınlaması sonrası MEB Genel Müdür Yardımcılığına atanmak isteyenler kulis çalışmalarına başladı.

Milli Eğitim Bakanlığında şu an mevcut 17 Genel Müdürlük bulunmaktadır. MEB'e 34 Genel Müdür Yardımcılığı kadrosu tahsisi olduğuna göre normal şartlar altında her genel Müdürlüğe 2 Genel Müdür Yardımcısı atanabilecek.

MEB'in öncelikle Genel Müdürlük düzeyinde 1 Genel Müdür Yardımcısı ataması ve devamında ise 2.Genel Müdür Yardımcısı atamasının daha sonra yapılması planlanıyor.

Genel Müdür Yardımcılığı atamaları için özelikle eğitim kökenli olup Belediye Başkanı Adayı olan ve kazanamayanların atanmak için referanslar bulup ve kendilerinin bu kadrolara atanması yönünde kulis çalışmaları yapıp bu kadrolara atanmak için çalışmalar yapmaya başladılar.

Milli Eğitim Bakanlığının ise Genel Müdür Yardımcılığı kadrosuna özelikle kendi Genel Müdürlüğünde deneyim sahibi olan Daire Başkanları ve bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerin de bir seçim yaparak bu kadrolara atama çabası var.

Ayrıca daha önce MEB'de görev yapmış Ziya Selçuk ve Mahmut ÖZER döneminde görevden alınan isimlerinde bu kadrolara atanmak için referans arayışları sürüyor.

Sonuç olarak Genel Müdür Yardımcılığı kadrosu için bir çok aday olmasından dolayı Bakan Yusuf Tekin karar vermesini zorlaştırıp bu sürecin uzamasına sebep oluyor.

Genel Müdür Yardımcılığı atamaların bir seferden ziyade pey der pey zamana yayılarak yapılması bekleniyor.

Genel Müdür Yardımcılığına atanması beklenen ve bu yönde çalışma yapan isimleri bir sonraki haberlerimizde bulabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum