Bakan Tekin'e, Meclis'ten Öğretmen Atamaları ve Mülakat Konusunda Sorular Soruldu

Bakan Tekin'e, Meclis'ten Öğretmen Atamaları ve Mülakat Konusunda Sorular Soruldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Öğretmen Atamaları ve Mülakat Konusunda Sorular Soruldu

CHP 28. Dönem Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğretmen atamaları ve mülakat konusunda önerge sunarak Bakan Tekin'e sorular sordu. Vekil Halıcı X sosyal medya hesabında konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

"Öğretmen atamalarında mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdım. Önergemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seçimler öncesinde başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar mensuplarının mülakatın kaldırılacağına yönelik vaatlerini hatırlattım ve şu soruları sordum;

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidarın seçimler öncesinde mülakatların kaldırılacağına dair vaatler neden yerine getirilmemektedir? Mülakatın kaldırılarak hak eden öğretmenlerin atanması için ne zaman adım atılacaktır?
  • Uzun yıllardır liyakat yerine mülakat denildiği ve eğitim sistemi bozulduğu için UNICEF ve PISA raporlarında her sene daha da geriye gittiği ortada olan Türkiye’de mülakat ısrarının gerekçeleri nedir? Torpillileri iş sahibi yapmak, Türkiye’nin ve çocukların geleceğinden daha mı önemlidir?
  • Adayların, yeterli eğitimleri, dört sene sonra alınan formasyonları, KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav puanları belliyken mülakata alınmalarını doğru buluyor musunuz?
  • Dünyada eğitim konusunda sözlü uygulama olan mülakatlarda sağlıklı sonuçlar alınmadığı ortadayken güvenilirliği en düşük olan mülakat yönteminde neden halen ısrar edilmektedir? Mülakat yerine liyakatli öğretmenlerin sınav puanlarının baz alınması için neden harekete geçilmemektedir?
  • Mülakat heyetleri kimler tarafından nasıl şartlarda oluşturulmaktadır? Tüm adaylara aynı sorular mı yöneltilmektedir? Bugüne kadar görüntülü ve sesli kayıt tutulan mülakat bulunmakta mıdır? Varsa bunlar kamuoyu ile paylaşılmış mıdır? Paylaşılmadıysa bunun gerekçesi nedir?

aaaa.jpg

aaaaa.jpg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.