Gazeteci Kübra Par Öğretmen Atamalarında Mülakat Açıklamasında Bulundu

Gazeteci Kübra Par Öğretmen Atamalarında Mülakat Açıklamasında Bulundu

Gazeteci Kübra Par Öğretmen Atamasında Uygulanan Mülakatla İlgili Açıklamada Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün TV 100 ekranlarında Gazeteci Kübra Par'ın Özel Röportaj programının konuğu oldu. Yayında öğretmen atamasına ilişkin konularda gündeme geldi. Bakan Tekin öğretmenlerin ÖABT ortalamalarının düşük olduğunu bu sebeple mülakat yapılarak alan bilgisi hakimiyetlerini görmek istediğini belirtmişti. Kübra Par konuyla ilgili kendi görüşlerini belirterek mülakat yapılması gerektiğini ifade etmişti. Atama bekleyen öğretmenlerin tepkisi üzerine Kübra Par X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o açıklama;

"Mülakat tartışmasına dair;

Dün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yayınımızda öğretmen atamalarında, adayların kendi alanlarında ders anlatma kabiliyetlerini ve müfredat hakimiyetlerini ölçmek üzere, bir deneme dersi yapmak istediklerini, bu mülakatlar esnasında adayların ve jüri üyelerinin isminin gizleneceğini, görüşmede kamera kaydı alınacağını ve sonunda adayların imzasıyla tutanak tutulacağını söyledi.

2023 yılı orta öğretim matematik alan sınavında başarı ortalamasının yüzde 19 olduğunu göstererek, öğrencilerimizin iyi eğitim alabilmesi için bu değerlendirmenin şart olduğunu anlattı. Bu doğrultuda bir deneme dersini doğru bulduğumu söyledim.

Çünkü hepimiz eğitim hayatımızda ders anlatma kabiliyeti çok zayıf olan yetersiz öğretmenlerle karşılaştık.

Fakat iki gündür bu sözlerimin yanlış anlaşıldığını ve öğretmenlerimizi kızdırdığını görüyorum.

Elbette ben de torpile, kayırmaya haksızlığa neden olan bir mülakat uygulamasına karşıyım!

KPSS’de iyi notlar almış öğretmenlerimizin objektif kriterlerle hakkaniyetli biçimde atamasının bir an önce yapılmasını sonuna kadar destekliyorum!Programımda atanamayan öğretmenlerin de sesi olmak, meseleyi onların penceresinden dinlemek isterim.

Bu cumartesi Farklı Açılar programında atanamayan öğretmenler inisiyatifinin temsilcilerinden birini konuk olarak davet edeceğim.

TV 100 ailesi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da tüm öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum