KDV karmaşası devam ediyor. “Peki, KDV zammı var mı yok mu?” Maliye Bakanı Şimşek açıkladı...

KDV karmaşası devam ediyor. “Peki, KDV zammı var mı yok mu?” Maliye Bakanı Şimşek açıkladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde paket servisler için uygulanan KDV oranındaki karışıklığı sona erdirmek adına, tebliğ taslağını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanması ile birlikte, ilgili tebliğ taslağı yanlış yorumla

Tebliğ taslağı yanlış yorumlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmak adına hazırladığı tebliğ taslağı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanarak kamuoyuna duyurulması ile birlikte, söz konusu taslağın kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil olmak üzere lokantalarda KDV oranın yüzde 8’den yüzde 10’a çıkacağı şekilde yorumlandı.

Bu konu kamuoyu gündemine bomba gibi düştü. İşletme sahipleri ve tüketiciler ne yapacağını şaşırırken, KDV oranlarının yükseltildiğini konusunda yanlış anlaşma olduğunu açıklaması, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek “KDV artışı yapılmadı” uyarısında bulundu.

KDV oranları artışıyla ilgili Tebliğ Taslağı neden yayınladı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde paket servisler için uygulanan KDV oranındaki karışıklığı sona erdirmek adına, tebliğ taslağını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanması ile birlikte, ilgili tebliğ taslağı yanlış yorumlanarak, KDV karmaşasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bu uygulamanın vergi istismarlarının önüne geçmek adına hayata geçirileceğini aktardı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Vergi Uzmanı Bingöl, sosyal medya hesabından aracılığıyla paylaşım yaparak, “Şöyle bir yanlış anlaşılma var galiba, KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkacağıyla ilgili. Gelir İdaresi Başkanlığının tebliğ taslağı hazırladığı haberleri gündem oldu. Bu şekilde bir artış Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tebliğ ile değil, Cumhurbaşkanı kararı ile yapılmaktadır. Haber kanallarında yer alan tebliğ taslağı daha önce Cumhurbaşkanı tarafından artırılan, KDV oranlarının tebliğe işlenmesinden ve bazı yanlış uygulamaların önüne geçmekten ibarettir” diyerek açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum