Memur Sen'den öğretmen atamaları çağrısı

Memur Sen'den öğretmen atamaları çağrısı

Memur Sen'den öğretmen atamaları çağrısı

Öğretmen ataması ile ilgili adım atılması beklenirken, iktidar çalışmaları işaret etti… Memur-Sen ise çağrıda bulundu…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklama ile çağrıda bulunarak, “Öğretmen atama sayısı belirlenirken; emekli olan sayısı, bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir” dedi.

Eğitim sistemindeki sorunlar çözüm beklerken, iktidar ise bu sorunları çözecek adımları bir türlü atmıyor. Öğretmenler, 2024 yılı atamasının bir an önce açıklanmasını beklerken iktidar çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise atama için çağrıda bulundu.

“KISITLAYICI GEREKÇELER ÖNE SÜRÜLMEMELİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atamalar ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı’nın konuya ilişkin çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise öğretmenlerin sesinin duyulmasını isterken, “68 bin öğretmen ataması diye uzun süredir sesini duyurmaya çalışan meslektaşlarımız duyulmalı. Öğretmen atama sayısı belirlenirken; emekli olan sayısı, bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir” dedi.

“GERÇEK İHTİYACI KARŞILAYACAK ÖĞRETMEN ATAMASI ÖNCELENMELİ”

Eğitimin önemine dikkat çeken Yalçın, “Unutulmamalı ki, eğitimden tasarruf olmaz. Her çocuğun hayatı özeldir ve hiçbir çocuğun yedeği yoktur. Her zaman eğitimi önceleyen hükümet, gerçek ihtiyacı karşılayacak kadar öğretmen atamasını da öncelemelidir” diye konuştu

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.