2024 Öğretmen Atamaları Yeni Etap Açıldı " ÖABT Ortalamaları"

2024 Öğretmen Atamaları Yeni Etap Açıldı " ÖABT Ortalamaları"

2024 Öğretmen Atamaları Yeni Etap Açıldı ÖABT Ortalamaları söylemi...

2024 öğretmen ataması yoğun gündemiyle devam ediyor. Öğretmen atamalarıyla ilgili gelişmeler bir biri ardına yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı TV Programında öğretmen atama sayısının belirlendiğini önümüzdeki hafta yapılması beklenen Kabine Toplantısı sonrasında açıklanacağını duyurdu. Bakan Tekin sayının kaç olduğuna ilişkin bilgi paylaşmadı. 2024 Öğretmen Atamaları Yeni Etap Açıldı " ÖABT Ortalamaları"

Bakan Tekin'in katılımıyla gerçekleşen TV Programında dikkat çeken diğer bir konu mülakatla ilgili oldu. Bakan Tekin öğretmenlerin alan bilgisi hakimiyetlerini yeterli bulmadığını ÖABT ortalamalarının 19 olduğunu bu sebeple de öğretmenlere mülakat yapılması gerektiğini savundu.

ÖABT öğretmenlerin alan bilgisinin ölçüldüğü 75 soruluk test sınavı. İlk olarak 2013 yılında uygulanmaya başlandı. 2013 yılı öncesinde atanan öğretmenlerin alan bilgisi nasıl ölçüldü merak ediliyor. 2016 yılında ise öğretmen atamalarında mülakat uygulanmaya başladı. 2016 yılı öncesinde atanan öğretmenlerin kendini ifade edebilme becerileri nasıl ölçüldü bir diğer merak konusu...

Öğretmenlerin atanabilmesi için Lisans KPSS Genel Kültür + Genel Yetenek+ Eğitim Bilimleri+ ÖABT + sözlü sınav puanında başarılı sonuç almaları gerekiyor. Sadece ÖABT ortalama netiyle yani ÖABT sınavıyla öğretmen ataması yapılmıyor. Hiç bir öğretmen branşında ortalama net başarılı sayılmıyor. Aksine mülakatın uygulanması durumunda kontenjan sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılmış olacak. Dolayısıyla sözlü sınava ortalama netlerde veya altında netler alan öğretmenler çağrılmış olacak.

Geçmiş öğretmen atama sonuçları incelendiğinde ortalamanın çok üzerinde netlere sahip öğretmenlerin yetersiz kontenjan sebebiyle atanamadığı görülüyor. Öğretmenler sosyal medyada yüksek sınav sonuçlarıyla atanamadıkları sonuç belgelerini paylaşıyor. Atama bekleyen öğretmenler MEB'den 19 netle atanan öğretmenlerin sınav sonuçlarını yayınlamasını istiyor.

2023 KPSS puanıyla atama bekleyen yaklaşık 500 bin öğretmen bulunuyor. 9 ay süredir atama belirsizliği üzerine düşük sayı söylentileri ve henüz tutulmayan mülakat sözü öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı. Öğretmenler atanabilmek için çalışma masasında ve sınav esnasında yeteri kadar mücadele veriyor. Fakat öğretmen istihdamı konusunda yaşanan belirsizliklerin son bulması öğretmen atama sayısı ve takvimin yayınlanması adına da aylarca mücadelede bulunuyor.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.